Du behöver... |
Dela pumpan och kröp ur kärnorna |
Dela i små bitar, detta är den största kastrullen de har och ändå så är detta bara halva pumpan. |
Låt det koka i en evighet (tills allt är mjukt) |
Pumpafröna sköljer du av och kryddar (här: paprikakrydda och salt) I ugnen 175 grader i ca 25 min. |
1/4 av pumpan ville jag göra till gratäng. Mosa då ner i en sil så att det mesta av vattnet försvinner. |
Så att det blir så här fint. |
Blanda i 1 ägg och lite grädde. |
Soppan består av halva pumpan. Mixa. |
Riv ner ost i gratängen och lägg sedan ett lager som detta för att det ska bli snyggt. När den ska ätas så räkna 210 grader tills osten smält! Jag använde Gruyère. |
Färdig pumpasoppa. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar