| Du behöver... |
| Dela pumpan och kröp ur kärnorna |
| Dela i små bitar, detta är den största kastrullen de har och ändå så är detta bara halva pumpan. |
| Låt det koka i en evighet (tills allt är mjukt) |
| Pumpafröna sköljer du av och kryddar (här: paprikakrydda och salt) I ugnen 175 grader i ca 25 min. |
| 1/4 av pumpan ville jag göra till gratäng. Mosa då ner i en sil så att det mesta av vattnet försvinner. |
| Så att det blir så här fint. |
| Blanda i 1 ägg och lite grädde. |
| Soppan består av halva pumpan. Mixa. |
| Riv ner ost i gratängen och lägg sedan ett lager som detta för att det ska bli snyggt. När den ska ätas så räkna 210 grader tills osten smält! Jag använde Gruyère. |
| Färdig pumpasoppa. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar