För 6 personer
2 matskedar olivolja
2 matskedar olivolja
1 matsked finhackad purjolök
1 kg fryst spenat
200 g fetaost
4 matskedar crème fraîche
1 näve russin
1 kg fryst spenat
200 g fetaost
4 matskedar crème fraîche
1 näve russin
Smuldegen
75 g smör
75 g riven parmesanost
75 g smör
75 g riven parmesanost
75 g mjöl
3 matskedar ströbröd
1. I en gryta, häll i oljan och fräs sedan löken. Lägg i den frysta spenaten och låt smälta. Rör ofta.
2. Värm ugnen till 180 grader. En en skål så mosar du fetan med en gaffel. I grytan, tillsätt crème fraîche, hälften av fetan och russinen. Peppra och salta. Blanda väl. Häll över spenaten till en form med höga kanter och smula över resten av fetan.
3. Smuldegen. Smält smöret och blanda alla ingredienser. Smula över spenaten och sätt in i ugnen under cirka 20 minuter.
Servera direkt.
2. Värm ugnen till 180 grader. En en skål så mosar du fetan med en gaffel. I grytan, tillsätt crème fraîche, hälften av fetan och russinen. Peppra och salta. Blanda väl. Häll över spenaten till en form med höga kanter och smula över resten av fetan.
3. Smuldegen. Smält smöret och blanda alla ingredienser. Smula över spenaten och sätt in i ugnen under cirka 20 minuter.
Servera direkt.
Kommer nog att se ut ungefär så här sedan.
Skitlätt och asgott.
Skitlätt och asgott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar